Amazons egen toppdomän glider allt längre ifrån dem

E-handelsjätten Amazon har precis som många andra stora bolag ansökt om att få sin egen toppdomän (.amazon). De har även ansökt om .book och .read med flera. I princip alla har stött på patrull.

Konkurrenter till Amazon ogillar .book och Sydamerika ogillar .amazon som de tycker tillhör deras flod snarare än en nätbutik.

Annons

ICANN har därför tillsatt en rådgivande panel som skall titta på de mest kontroversiella ansökningarna. Denna "Governmental Advisory Committee" kom igår in med rekommendationen kring .amazon och det ser inte ljust ut för nätjätten. Panelen rekommenderar nämligen inte att Amazon skall få kontrollen över .amazon.

Experter tror att ICANN kommer att följa rådet. Speciellt eftersom ICANN tydligen är under påtryckningar att inte ge amerikanska företag för stor kontroll över nya toppdomäner. Amazon verkar dock inte ha gett upp hoppet även om det just nu ser mycket mörkt ut:

- Vi granskar just nu GAC:s råd och vi ser fram emot att arbeta med ICANN och andra intressenter för att lösa dessa frågor samtidigt som processen går framåt, sa Amazon i ett uttalande igår.

Varför panelen röstade emot Amazons ansökan avslöjas inte. Några andra utvecklingar kring Amazons andra ansökningar som .book eller .read skall inte ha skett under mötet som tog plats i Sydafrika.

 

Källa: IR

Annons