Amazons entimmes-leveranser flyttar ut ur mobiltelefonen

Även om vi blir allt mer mobila så gillar fortfarande många kunder att shoppa på den stora vida webben.

I slutet av 2014 rullade Amazon ut sin tjänst Prime Now. Den lanserades på Manhattan i New York och erbjöd, exklusivt via en app, leverans inom en timme för Amazons Prime-medlemmar.

Sedan dess har Amazons entimmes-leveranser rullats ut i ett 20-tal städer i USA och även i Storbritannien och Italien. Det rykas också att Tyskland snart står på tur. Utöver expansionen så har inte mycket ändrats kring tjänsten, tills idag.

Annons

Nu är Amazons medlemmar inte längre tvingade att installera en app på sin telefon för att få leverans inom en timme, eller inom två timmar om man vill slippa betala extra för leveransen. Prime Now har nämligen blivit med webbsida.

Europa får vänta på webben

På den passande adressen PrimeNow.com kan man nu handla saker och få dem levererade inom en timme. Än så länge verkar sajten dock bara gälla USA. Europa får alltså nöja sig med mobilappen än så länge.

Sedan en tid tillbaka kan Amazons medlemmar även beställa hämtmat och vissa delikatesser via Prime Now, dock bara i utvalda städer. Precis som tidigare är leverans inom två timmar gratis medan entimmes-leverans kostar åtta dollar.

Att Amazon nu även omfamnar webben i en allt mer mobil värld ska helt enkelt bero på att kunderna efterfrågat en webb-variant utöver själva appen.

Annons