Amazon fortsätter expandera – 3800 nya jobb skapas

Satsar på forskning.

För knappt två månader sedan var Ehandel.se och hälsade på hos e-handelsjätten Amazon, där vi fick se ett av företagets logistikcenter inifrån. Och i dagarna har Amazon gått ut med nyheten om att de kommer att nyanställa totalt 3 800 personer. 2000 jobb kommer att skapas i Storbritannien respektive 1800 jobb i Frankrike. Detta enligt Reuters.

LÄS ÄVEN: Ehandel.se besöker Amazons logistikcenter

Annons

Amazon kommer att anställa bland annat mjukvaruutvecklare och ingenjörer, men lägger även stor vikt vid forskning. I Storbritannien kommer 170 stycken av deras anställningar att vara direkt kopplade till forskningscenter i London, Cambridge och Edinburgh.  

- Dessa är högkvalificerade roller som jobbar med spännande och innovativ ny teknik som gynnar Amazons kunder världen över, skriver Amazon i ett pressmeddelande, enligt Di Digital.

2018 investerade e-handelsjätten stort i Europa. 18 000 nya jobb var det då tal om. 

LÄS ÄVEN: Amazon miljardsatsar i Europa - anställer 18 000 i år

Tredje största marknaden

Tillsammans med de nya tjänsterna kommer företaget att ha totalt 9 300 anställda i Frankrike, som är deras tredje största marknad, innan årets slut. Sedan 2010 har Amazon investerat cirka 2 miljarder euro, etablerat 20 anläggningar och sex lager i Frankrike. 

Tidigare i år lämnade Amazon den kinesiska marknaden, efter att konkurrensen från de inhemska e-handelsaktörer Alibaba och JD.com blivit för stor.

LÄS ÄVEN: Landet där Amazon förlorade fajten om e-handeln

Annons
Annons