Amazons hushållsknappar är nu så gott som gratis

Nu rullar Amazon ut sina knappar, Amazon Dash, i stor skala. Samtidigt ger man kunderna pengarna tillbaka efter deras första knappköp.

Fem månader efter det att Amazon avslöjat sin nya tjänst Amazon Dash, små knappar som kan placeras runt om i huset för att med ett enkelt klick lägga beställningar på förbrukningsvaror, är det nu dags att lämna beta-stadiet.

I slutet av juli gjorde e-handelsjätten det möjligt att köpa knapparna för fem dollar stycket, och nu rullar man ut dem på bred front till sina Prime-medlemmar. I samband med detta har elva nya varumärken hoppat på knapp-konceptet enligt sajten Fast Company.

Annons

Något som innebär att det nu är totalt 29 varumärken anslutna som tillsammans erbjuder 500 olika typer av produkter som kan beställas med ett klick.

Lyssnade på klagomålen

Många har klagat på att knapparna kostar fem dollar styck, något som kort och gott innebär att konsumenter måste köpa något för att handla på Amazon. E-handlaren verkar dock ha lyssnat på klagosången.

Amazon ser nu nämligen till att lägga till fem dollar på kundens Amazon-konto efter det att de gjort sitt första köp med hjälp av knappen. Något som gäller för varje knapp som kunden köper, och i princip gör dem gratis.

Annons