Amazons jätteskåp visade sig vara ett biligt pr-trick

Tydligen händer det konstiga saker i San Francisco lite titt som tätt. Trots det var det många som höjde på ögonbrynen när det plötsligt dök upp ett stort brandgult skåp mitt i centrala San Francisco. Skåpet som tillhör Amazon och påminner om ett Amazon Locker satte genast igång spekulationer.

I förra veckan dök det upp ett stort brandgult skåp på ett torg i centrala San Francisco. Lådan som fått namnet Giant, passande nog, är utplacerat av Amazon och är helt enkelt en uppskalad variant av deras postbox-liknande skåp, Amazon Locker, som finns utplacerade hos 7-eleven, närbutiker och andra återförsäljare.

Spekulationerna satte genast igång eftersom den var ansluten till en strömkälla, och verkade vara fullt fungerande med en knappsats och display där man kan knappa in sin kod och hämta saker som man köpt på nätet.

Annons

Skåpet fanns dock inte med på Amazons lista över tillgängliga skåp i staden, åtta stycken för tillfället, och ganska snart var det många som istället anade att det var någon form av pr-kupp från e-handelsjätten.

Lottar ut en bil

En av spekulationerna var att e-handelsjätten nu skulle rulla ut sin tjänst Amazon Locker i ännu större skala, men så verkar det inte bli. Amazon kommenterade till en början inte tilltaget men under den första natten hade e-handelsjätten lagt till en stor logga från bilmärket Nissan på skåpet, samt en #giantlocker hashtag.

Det hela rör sig alltså om en utlottning av en sprillans ny Nissan. Amazon säger också att man ger bort gratis nedladdning av musik och presentkort till ett värde av 5 dollar till alla som använder hashtagen i en tweet eller på Facebook.

Källa: The Verge

Annons