Amazons livsmedelstjänst på väg till New York

Amazon ser ut att expandera sin livsmedelstjänst ytterligare. Med start nästa månad ryktas e-handelsjätten lansera Amazon Fresh i New York. Det enligt källor med insyn i satsningen som snart kan lanseras i nationell skala.

Amazon ligger i startgroparna med att lansera sin livsmedelstjänst Amazon Fresh i New York. Sedan tidigare är tjänsten tillgänglig i Seattle, Los Angeles, San Diego samt San Francisco, och med start i oktober ryktas även invånare i New York kunna ta del av den.

Tjänsten kommer att ha sin bas i ett lager i Avenel, New Jersey, som ligger nära Staten Island, New York, och inom räckhåll för leveranser till Manhattan. Källor med insyn i projektet säger också att med tanke på lagrets placering så är det även möjligt att expandera tjänsten till Philadelphia.

Annons

Flera konkurrenter

I New York kommer Amazon att konkurrera med FreshDirect. En verksamhet som funnits i 15 år och årligen omsätter runt 400-500 miljoner dollar. Man kommer också att gå upp mot Googles nya Shopping Express samt Instacart som levererar matvaror från butiker som Whole Foods och Costco.

Nyligen inledde Amazon Fresh och US Postal Service, USPS, ett nytt samarbete. Distributören kommer under en testperiod ha hand om e-handelsjättens leveranser av dagligvaror i San Francisco-området. USPS sägs nu vilja utveckla detta vidare, om så är fallet i New York är ännu inte klart.



Källa: ReCode
Foto: AtomicTaco

Annons