Amazons marknadsplats för handgjorda varor till Europa

E-handlarens Etsy-kopia lanseras i Spanien, Frankrike, Italien, Storbritannien och Tyskland.

För drygt ett år sedan lanserade Amazon sin marknadsplats för handgjorda produkter, Amazon Handmade, i USA. Inspirationen verkade ha kommit från Etsy som vid den tidspunkten hade knutit till sig ungefär 1,3 miljoner aktiva säljare.

Amazons Handmade-koncept verkar ha blivit framgångsrikt för nu får den amerikanska versionen sällskap av likadana marknadsplatser på Amazons alla europeiska sidor, det vill säga Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it och Amazon.es. Men även om inte Etsy kanske är lika dominerande på den här sidan Atlanten som i USA, finns här andra som gör anspråk på e-handelsbiten av kakan med handgjorda produkter. Som exempel kan nämnas tyska DaWanda och Folksy från Storbritannien.

Annons
Annons

Måste godkännas av Amazon

För att få sälja sina varor på Amazon Handmade måste tillverkaren skapa en profilsida på marknadsplatsen och därefter bli godkänd av e-handelsjätten. För att komma på fråga ska säljaren eller företaget ha tillverkat eller gjort om produkterna mer eller mindre från grunden.

Säljare som redan finns med på Amazons amerikanska Handmade-sida behöver inte ansöka på nytt för att få vara med när satsningen tar steget ut i Europa.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!