Amazons planer att testa drönare är skvatt galna

Amazons planer på att testa sina drönare, Amazon Prime Air, i brittiska Cambridge är fullständigt tokiga. I alla fall om man ska tro medlemmar av den lokala flygklubben som menar att busar med luftgevär kommer att få sig ett nytt fritidsnöje.

Amazons planer på att testflyga drönare hemma i USA är något som väckt en del protester. Så även i Cambridge och Storbritannien där e-handelsjätten snart planerar att göra något liknande med sina obemannade flygande farkoster.

Den lokala flygklubben är en av de som till och med tycker att planerna är ”barking mad”, eller skvatt galna. Terry Holloway, vd för Cambridge Aero Club, säger att han var tvungen att kolla sin kalender så att det inte var den första april när han nåddes av nyheten.

Annons
Annons

– Jag ser ingen mening i detta, det låter helt galet. Ur en rättslig synvinkel så är det inte ens möjligt att tillåtta det enligt Luftfartsstyrelsens regler som de ser ut idag, säger Terry Holloway.

Bra för duvorna

Terry säger dock att det är möjligt att Luftfartsstyrelsen skulle kunna ändra sina regler, men då dyker det upp andra mer vardagliga frågor. Som att ha obemannade flygplan som flyger över staden och släpper ner varor till bostäder.

Han känner sig inte helt säker på att leveranserna kan ske på ett tryggt sätt för alla inblandade. Terry tror också att drönarna kan bli ett populärt mål för ”busar” med luftgevär som får något annat än duvor att prickskjuta på.

– Det som slår mig är att du kan skicka ett brev eller ett paket, och inom 12 timmar kan det levereras till andra änden av landet Det är ett fantastiskt system som är snabbt, billigt och säkert. Varför skulle man vilja använda detta istället, säger Terry Holloway.Källa: Cambridge News

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!