Amazons rekordjul ett lyft för tredjepartsförsäljningen

Efter att Amazon tidigare berättat om den bästa julhandeln någonsin släpper man nu lite siffror som rör sajtens marknadsplats, där många e-handlare håller hus. Även de har sett en rekordökning på 40 procent under julhandeln. Under det gångna året ska de ha sålt hundratals miljoner artiklar till ett värde av tiotals miljarder dollar hos Amazon.

Amazon rapporterade i förra veckan att julhandeln 2012 var den bästa någonsin. Man berättade också att man under årets bästa dag, Cyber Monday sålde 26,5 miljoner artiklar på ett dygn, eller 306 artiklar per sekund.

E-handlarna på Amazons marknadsplats har även de gynnats av uppsvinget. Allt som allt har tredjepartsförsäljningen i USA ökat med mer än 40 procent under årets julhandel. Men det finns även de som sett en betydligt större ökning än så.

Annons

– Jag har sålt på Amazon i cirka 12 år nu, och detta har varit den absolut bästa julhelgen någonsin. Vi har sett beställningarna öka med mer än 70 procent jämfört med förra året, säger Eli Silver, vd för Amazing Deals Online, en elektronikförsäljare med bas i Edison, New Jersey.

En mustaschnapp till varje nyfödd

Som vanligt är Amazon mycket restriktiva med sina försäljningssiffror men man har ändå lämnat ut några väl valda, om än lite annorlunda sådana.

Bland annat har marknadsplatsens säljare under julhandeln sålt tillräckligt många tomteluvor så att tomten kan ta på sig en ny luva varje dag under de kommande 137 åren. Vilket borde bli ca 50 000 om vi räknat rätt.

Säljare från hela världen ska via Amazon ha skickat paket till USA:s alla 50 delstater, och till länder över hela världen, från Aruba till Zambia. Det har också sålts mustaschnappar så att det räcker till alla nyfödda bebisar i staten Washington under januari.

Amazon delar även med sig av lite mer seriösa fakta. Bland annat har man nu 2 miljoner e-handlare på sin marknadsplats, och under 2012 sålde de hundratals miljoner artiklar till ett värde av tiotals miljarder dollar.

Källa: Press

Annons