Amazons satsning på mode fortsätter med ny fotostudio

Amazon öppnar en 4 300 kvadratmeter stor fotostudio i London. Studion som ska tas i bruk under 2015 kommer att bli den största av sitt slag i Europa och kommer att vara en viktig pusselbit i bolagets europeiska modesatsning.

2007 började Amazon sin modesatsning i Europa med att lansera butiker för skor, smycken och klockor på Amazon.co.uk. Ett år senare utökade man med kläder och under förra årets julhandel sålde man mer än 1 miljon modeplagg under en vecka.

Sedan årets början har Amazon även utökat sitt sortiment med mer än 100 nya modemärken, bland dessa finns Hugo Boss, Gucci, Emporio Armani, Ted Baker, French Connection, Casio, Vivienne Westwood, Puma, Missoni, Moschino, Levis och Ben Sherman.

Annons

Nu växlar man upp satsningen på mode ytterligare med en 4 300 kvadratmeter stor fotostudio i London.

– Mode är en av de snabbast växande kategorierna för Amazon i Europa och den nya studion illustrerar både våra ambitioner inom området och vårt engagemang för att tillhandahålla en förstklassig kundupplevelse. Vår nya studio ger oss möjlighet att producera stora volymer av toppklassig fotografering genom att använda den fantastiska talang som finns i en av de ledande modehuvudstäderna i världen, säger Sergio Bucher, vice VD för Amazon Fashion EU.

Tusentals nya jobb

Studion ska stå klar att användas sommaren 2015 och Amazon räknar med att den kommer att sysselsätta 35 personer på permanent basis, samt ytterligare cirka 50 frilansare under högsäsong. Tillsammans kommer de att vara ansvariga för att producera hundratusentals bilder varje år.

Amazon sägs vara intresserade av att öka sin närvaro internationellt inom mode på nätet och tidigare i höstas ryktades det om ett eventuellt bud på brittiska modehandlaren Asos. E-handelsjätten ska dock ha fler krokar ute och ska även vara intresserade av indiska Jabong, landets andra största modeportal efter Myntra.

– Vi fortsätter att investera kraftigt i London och är glada över att göra det till vårt nya hem för modefotografering i Europa. Till sommaren 2015 kommer cirka 2 000 av företagets anställda att baseras i London på våra tre kontor och den helt nya studion. Vi förväntar oss att skapa tusentals nya jobb i huvudstaden under de kommande åren, säger Christopher North, VD för Amazon.co.uk.

 

Källa: Press
Foto: Tropenmuseum

Annons

Annons