Amazons ultrasnabba leveranser körs ut snabbt

Nätjätten Amazon meddelar nu att ytterligare en stad kommer få entimmesleveranser. Efter att tjänsten snabbt expanderat till tre platser i USA ska nu även Dallas få ta del av Prime Now.

Det börjar bli tjatigt vi vet. Men Amazon rullar nu ut, i deras egna ord, sin ultra-snabba leveranstjänst Prime Now i Dallas. En del i deras plan att göra det föråldrat att faktiskt lyfta på rumpan och gå till butiken för att köpa något.

Tjänsten som först såg dagens ljus på Manhattan har sedan dess expanderat till Brooklyn, Baltimore och Miami.

Annons
Annons

På Manhattan sker leveranserna inom en eller två timmar via cykelbud. Beställningarna läggs via Amazons mobilapp Prime Now, en specifik app för ändamålet, och man måste vara medlem i Amazons shoppingklubb Prime.

Det går fort framåt

Expansionen av Prime Now verkar gå ruskigt snabbt. De börjar dock oftast med ett begränsat antal postnummer men de utökas snabbt.

I Dallas finns nu Prime Now tillgängligt på ett antal utvalda postnummer.

- Prime Now lanseras idag på ett antal postnummer i Dallas-området och vi kommer snabbt expandera till nya områden i och utanför Dallas, meddelar Amazon.

Man kan inte beställa allt via appen men det ska finnas tiotusentals produkter att lägga i varukorgen.

Under 2013 ska nätjätten även ha öppnat två lagercentraler i Dallas, som ska ha skapat 1500 jobb. Utrullandet av den nya tjänsten sker dock via speciella Prime Now-logistikhubbar, anpassade för ändamålet.

Amazons entimmesleveranser via Prime Now skall nu gå att få på Manhattan, i Brooklyn, Baltimore, Miami och idag Dallas. Fler städer skall läggas till under 2015 meddelar Amazon.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!