Amerikansk polis satsar på säkerhetszon för nätköp

Polismyndigheten i staden Kannapolis, North Carolina, har upprättat en säkerhetszon för e-handel på parkeringen utanför polishuset. Här kan stadens invånare träffas för att på ett säkert sätt avsluta sina e-handelsköp.

Polisen i Kannapolis vill göra det lite säkrare att e-handla. Polismyndigheten i staden har i dagarna öppnat vad man kallar en säkerhetszon för e-handel där invånare kan träffas för att slutföra ett köp som påbörjats på sajter som Ebay och Craigslist.

Säkerhetszonen består av ett antal parkeringsrutor utanför polisstationen, och förutom att den är nära placerad lagens långa arm, så är ytan kameraövervakad dygnet runt.

Annons

– E-handel har ökat dramatiskt under de senaste åren. Tyvärr har vissa transaktioner i samband med detta lett till bedrägerier, rån eller till och med ännu värre saker, säger polisavdelningen i ett pressmeddelande.

Tragiskt dödsfall

På senare tid har det skett ett antal dödsfall runt om i USA i samband med att köpare och säljare träffats för att avsluta en affär. I januari mördades ett par från Georgia när de skulle köpa en begagnad bil som de hittat på Craigslist.

Idén till säkerhetszonen kom från Vicki Graham, en av invånare i Kannapolis, som skickade ett mail till stadens poliskår efter att hon sett något liknande i just Georgia. Och känns det inte tillräckligt säkert att använda parkeringen, är det även möjligt att slutföra köpet inne på polisstationen.

– Det finns inget sätt att med 100 procents säkerhet säga att detta kommer att eliminera alla brott, men det kommer säkert avskräcka några som sysslar med illegal verksamhet, säger polisinspektör, Terry Spry.

 

Källor: Wsoc-TVCharlotte Observer

Annons