Amerikanska e-handlare vill locka svenskar med PayPal

Amerikanska FiftyOne, som bland annat levererar e-handelslösningar till varuhuskedjorna Macys, Saks och Bloomingdale’s, meddelar att man nu kan handla via PayPal i svenska kronor från deras samtliga nätbutiker. I november och december kan man dessutom handla vissa varor fraktfritt.

New York baserade e-handelsleverantören FiftyOne som anses vara marknadsledande inom globala e-handelslösningar har nu integrerat PayPal för globala nät- och mobilbetalningar i 18 valutor världen över.

– Samarbetet med FiftyOne gör det möjligt för våra skandinaviska konsumenter som vill handla från en mängd ledande amerikanska detaljhandlare att betala med PayPal i sin lokala valuta. Detta ser vi som ett sätt att bidra till att våra skandinaviska användare utforskar e-shopping från utlandet och känner att det är en trygg, säker och enkel köpupplevelse, säger Daniel Aronowitsch, skandinavisk säljchef på PayPal. Annons
Annons

Fraktfria köp från USA


Integrationen innebär att nätkonsumenter nu kan betala med PayPal, i bland annat svenska, danska och norska kronor, vid internationella köp från mer än 125 e-handlare som har sina nätbutiker på FiftyOnes plattform. Bloomingdale’s, Macy’s, Nordstrom, Neiman Marcus och Saks är några av dem.Inför julen kommer även ett antal av butikerna att ha olika julkampanjer som bland annat innebär att man erbjuds handla fraktfritt från en del av de amerikanska nätbutikerna.

Det är inte första gången vi ser en amerikansk e-handelsleverantör som ger sina kunder möjligheten att rikta sig mot den europeiska marknaden på ett mer lokalt sätt.

För ett tag sedan integrerade e-handelsplattformen We Do Commerce svenska Klarna för att hjälpa sina kunder att erbjuda betalning med faktura i sina nätbutiker.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!