Anders Wallstedt blir ny vd för ICANIWILL – satsar globalt

"Vi kommer att anställa i hög takt nu".

I juli stod det klart att den snabbväxande e-handlaren ICANIWILL fått ett kapitaltillskott av ett gäng nya investerare, alla med bakgrund inom e-handel.

LÄS ÄVEN: E-handlarnas pengar ska ta ICANIWILL till 100 miljoner

Annons

Nu joinar ytterligare en känd e-handlare till teamet. Företaget meddelar nämligen att man fått en ny vd i Anders Wallsted, som närmast kommer ifrån Furniturebox. Anders Wallsted ska ha tagit Furniturebox till 400 miljoner i omsättning och han har innan dess haft ledande befattningar på Qliro Group.

- Jag är oerhört taggad och ser fram emot att vara med på den spännande resa vi har framför oss. Gustaf och hans team har byggt upp en rejäl grund och fått en otroligt bra spridning på varumärket. Nästa steg är tillväxt utanför Sverige och jag hoppas kunna bidra till att växa bolaget ännu snabbare, säger Anders Wallstedt, nytillträdd vd.

Ska fördubbla personalstyrkan

Planen för ICANIWILL är alltså att satsa globalt och för att lyckas med det kommer det inte oväntat att krävas mer folk på företaget.

- Vi kommer att anställa i hög takt nu och söker för tillfället en handfull personer för olika roller och fler kommer att utlysas inom kort. Vi beräknar att fördubbla personalstyrkan inom de närmaste 18 månaderna, säger Anders Wallstedt.

Grundaren av bolaget, Gustaf Ollas, kommer nu istället att fokusera på produktutveckling och marknadsföring.

- Vi är mycket glada och stolta över rekryteringen av Anders. Det är en stor vinst att knyta till oss den erfarenhet och kunskap som Anders besitter. Han har ju tidigare gjort tillväxtresor och det är den erfarenheten vi behöver för att ta nästa steg, säger Gustaf Ollas.

Annons