Android fortsätter knappa in på Apples enheter

Mobila betalningar stod för en femtedel av transaktionerna på nätet under mars månad. Det visar en ny undersökning från den nederländska betaltjänsten Adyen. Samtidigt konstaterar man att smartphones och surfplattor står för en nästan lika stor andel, och att Android knappar in på iOS.

Den nederländska betaltjänsten Adyen har tittat lite närmare på hur stor andel av transaktionerna i deras nätverk som kommer från mobila enheter. Och man kan konstatera att mobila betalningar stod för 20,1 procent av transaktionerna under mars månad.

En ökning med hela 66 procent jämfört med samma månad 2013, men en blygsam sådan jämfört med fjärde kvartalet 2013 då den siffran låg på 19,5 procent. Man kan också konstatera att smartphones stod för strax över hälften av dessa, 10,9 procent, och surfplattorna stod för resterande 9,3 procent.

Annons

iOS fortfarande i topp

Precis som tidigare ligger Apples iPhone i topp när det gäller mobila köp med 31 procent av transaktionerna. Men Android fortsätter att knappa in och står nu för 22,5 procent. Microsofts Windows Phone stod bakom 0,6 procent medan Blackberry backade ytterligare till 0,1 procent.

När det gäller surfplattor dominerar iPad dock fortfarande marknaden med en andel på 38,4 procent jämfört med Androids 7,6 procent. Det trots att iPad backar något samtidigt som Android ökar marginellt.

Källa: Press

Annons