Animail köper Jarnos djurbutik ZooZoo

Animail förvärvar nu uppstickaren ZooZoo med aktier och man hoppas tillsammans kunna nå lönsamhet på den tuffa djurmarknaden.

Vi avslöjade i mars att Nellys grundare Jarno Vanhatapio åter skulle satsa på mode. Han lämnade över sin operativa roll i den stora nätsatsningen på djur, ZooZoo, för att fokusera på den ännu olanserade modesajten NA-KD.

Nu rapporterar Dagens industri att ZooZoo säljs till marknadsledaren Animail. Det ska dock inte vara några pengar som byter händer utan Jarno blir delägare i Animail och tar plats i styrelsen.

Annons

- Vi har tackat nej till kontantaffärer från andra aktörer innan. Vi tycker att det är sjukt spännande och tror på branschen och vill därför vara med på resan som delägare, säger Jarno Vanhatapio till Dagens industri.

Jarno blir den tredje största ägaren i Animail efter affären. Båda bolagen ska blöda pengar och det är en tuff marknad som kräver stora volymer för att bli lönsam.

- Vi gör affären för att få en starkare postion på marknaden. Vi blir starkare i förhandlingar och får mer stordriftsfördelar vilket gör att vi kan arbeta mot lönsamhet. Men det är viktigt för oss att ta mark, vi befinner oss i en av de mest intressanta vertikalerna inom e-handel och skiftet sker nu, säger Karl Prytz, vd för Animail, till Dagens industri.

Samtidigt som Animail betalar ZooZoo med aktier görs en en riktad nyemission som ska tillföra bolaget 16 miljoner kronor. Tillsammans väntas man omsätta runt 150 miljoner kronor i år.

 

På bild: Karl Prytz

Annons