Animails grundare och VD lämnar bolaget efter sex år

Björn Herstad som grundade djurbutiken Animail har beslutat sig för att lämna företaget. Efter sex år bakom spakarna känner Björn att han är redo för nya utmaningar. Han ska nu lämna över VD rollen till någon annan.

Vi skrev nyligen om hur Animail genomförde övergången till Magento och responsiv design. Deras vd och grundare, Björn Herstad, bloggade då öppet om jobbet bakom den nya butiken. Nu är Björn dock redo att lämna över den nya butiken till någon annan.

Björn Herstad- Jag har levt och andats med detta bolag i över sex års tid. Det har varit både tufft och inspirerande på samma gång. Nu är det dock dags att lämna över till nya krafter, då jag vill gå vidare till nya utmaningar. Tiden är också väldigt lämplig då vi det sista året avklarat flertalet interna projekt och bolaget är redo för nästa tillväxtfas, säger Björn Herstad.

Annons

Bolaget startades 2007 och då rymdes hela verksamheten på 96 kvm. I dag ska de vara marknadsledare i Sverige, inom nätförsäljning av tillbehör och foder till husdjur, och huvudägare är numera riskkapitalbolaget Verdande Capital.

Det mesta är på plats

Björn tror fortfarande starkt på djurbranschen på nätet och Animail ska tillsammans med Verdane vara redo att vinna ytterligare mark.

- Det är en spännande bransch som håller på att omstruktureras. Intressant är också att e-handeln än så länge har en låg penetration i branschen. Det mesta är på plats för Animail med ett bra team, logistikcentrum, affärssystem, varumärke och internationaliseringen är påbörjad. Dessutom finns en stark ägare i form av Verdane som inte bara har kapital utan framförallt har erfarenhet av många olika bolag som bedriver e-handel inom olika branscher.

Animail är idag verksamt i både Sverige och Norge. Där Norge fortfarande innebär nya utmaningar att lösa för den nya VD:n som skall rekrytera inom kort. Men detta får vänta lite, för på frågan vad Björn ska göra nu svarar han följande:

- Njuta av den svenska sommaren! Efter det ska jag tillsammans med styrelsen rekrytera en ny VD. Det är dock viktigt att det blir rätt person och det är en process som får ta den tid som behövs. Varför mitt fokus är på det. Expansionen av bolaget fortsätter ju också och inte minst Norge innebär nya utmaningar att lösa.

 

Källa: Press

Annons

Annons