Ännu en Bloggerska väljer bort E-handeln för sin hälsa

De svenska bloggerskorna verkar vara under hårt tryck samtidigt som de har många järn i elden. I början av 2012 skrev vi om hur Blondinbella valt att sälja av sin nätbutik efter en sjukhusvistelse. Nu faller en annan bloggerskas nätbutik offer för ett liknande öde.

Tyra Sjöstedt som driver den populära bloggen Tyras.se samt smyckesshoppen Style by Tyra meddelar nu att företaget bakom nätbutiken sätts i konkurs.

I ett känslomässigt blogginlägg berättar hon hur e-handeln tagit musten ur henne. Inte så konstigt kan tyckas då Tyra uppenbarligen gör en hel del annat och nätbutiken skall ha växt från i princip noll till 12 miljoner första året.

Annons

Butiken drevs tillsammans med entreprenören Johan Skalin och efter att de säkrat kapital inför en större satsning insåg de att det inte var vägen de ville gå. Investerarna skulle uppenbarligen krävt mer jobb och både Johan och Tyra var tydligen utmattade redan som det var. I stället valde de att stänga bolaget.

Sitter nu med stora lån

Blondinbellas försäljning av Bellashop följer ett liknande mönster där Isabella fann att e-handeln krävde oerhört mycket tid och framtidsplanering. I hennes fall fanns det dock redan andra i bolaget som kunde driva butiken vidare.

Nu ska Tyra och Johan stå med en del lån på halsen men samtidigt kan de se något positivt i det hela:

- Först kändes det bittert, när vi jobbat arslet av oss med detta företag i flera år, och inte fått ut så mycket lön (knappt någon alls för min del) och nu ska vi betala in flera 100 000 kr var till banken för att vi väljer att stänga ner. MEN, annars kan man se det på det sättet att vi har fått världens bästa utbildning i 2,5 år, och att vi nu betalar tillbaka ett lån, precis som CSN. Vi har blivit bäst på det vi gör, tack vare alla erfarenheter, skriver Tyra på bloggen.

E-handel är ingen dans på rosor

Tyra har alltså även hon gått den hårda e-handelsskolan och insett att näthandel inte är någon dans på rosor. Inte ens med en populär blogg i ryggen.

Annons

Det är förstås tråkigt att nätbutiken ska behöva stängas och Tyra erkänner att det var ett mycket tungt beslut.

- Jag vet inte hur jag ska avsluta det här inlägget. Har en extremt stor klump i magen och vet inte vad jag ska skriva. Allt känns så tomt. Men för mig så är det här ett beslut för att kunna må bättre. Bli frisk. Man måste ta tråkiga beslut, men jag vill bli frisk, mer än allt annat på jorden just nu. Och det här är ett steg på vägen, skriver Tyra avslutningsvis.

Det är inte heller bara kvinnor eller bloggare som faller offer för e-handeln. Vår vän Jimmy Öström fick se allt rasa, nätbutiker som hälsa, i e-handelns tecken.

Vi önskar Tyra lycka till framöver och hoppas förstås att hon blir frisk och kanske återkommer till e-handeln i framtiden. För e-handel behöver inte bara vara ett rent slit, det kan vara riktigt skoj också, men det är definitivt ingen dans på rosor.

Annons