Ännu en stor e-handlare hoppar på robotlagret

"En snabb, flexibel och kompakt lagerlösning".

Norges ledande cykelbutik på nätet, Bikeshop.no, väljer nu att satsa på robotlagret AutoStore. Det är ett lager som numera används av flera stora nordiska e-handlare som Komplett, Sportamore, Boozt och Babyshop. Bikeshop.no omsatte förra året nära 150 miljoner norska kronor.

- Cykelsporten har vuxit mycket de senaste två åren när det gäller antal cykelturer, olika cykeltyper, jobbpendlare eller vanliga motionärer som använder cykeln som en träningsform. Detta har lett till ett bredare utbud av varor och en ökad omsättning för oss, berättar Håkon Lilland, vd på Bikeshop.no.

Annons

För att få veta mer om hur AutoStore fungerar så rekommenderar vi att läsa vår artikel om Boozt. Bikeshop kommer till exempel inte kunna lägga ner hela cyklar i robotlagret, men allt som får plats i de gråa plastlådorna kommer att hanteras av robotarna.

"Stärker vår konkurrensfördel"

AutoStore-lösningen ska byggas upp bredvid Bikeshops befintliga lagerlokaler i Skoppum i Norge. Lagerlösningen förväntas vara i drift från och med mars nästa år.

- Vi ser fram emot att börja använda den nya lösningen som ger oss ett mer effektivt och flexibelt lager samt stärker vår konkurrensfördel på marknaden, säger Håkon Lilland.

Företaget Swisslog är de som ska leverera AutoStore-lösningen.

Annons