Anrik skotillverkare förbjuder all försäljning på Amazon

Piratproblemen fortsätter när Birkenstock lämnar Amazon.com.

Vi kunde nyligen rapportera om att Amazon, precis som Alibaba, fått se ett ökat inflöde av piratkopior och falska produkter. Det hela ska gått så långt att man haft ett hemligt möte i juni med de största säljarna i USA på Amazons marknadsplats.

Nu kommer nästa nyhet som bekräftar att Amazon också fallit offer för piratkopiorna och oseriösa säljare.

Annons
Annons

Det globala och anrika skomärket Birkenstock ska enligt tidningen Women's Wear Daily nu förbjuda all försäljning av deras produkter på Amazons marknadsplats.

Birkenstock går dock längre än så och föbjuder all försäljning på Amazon.com från och med den första januari 2017. Företaget kommer inte skicka några varor till Amazon och man kommer jobba för att inga tredjepartssäljare erbjuder Birkenstocks skor på marknadsplatsen.

Kommer hålla ett öga på säljare

Företagets VD ska lyfta flera anledningar till banlysningen av Amazon.com. Ett ska vara piratkopior men också att de inte kan kontrollera priserna. Man namner bland annat "en ständig ström av oidentifierbara obehöriga säljare" som inte respekterar företagets prispolicy.

Birkenstock ska ha fört en dialog med Amazon under flera år om problemen och gett förslag på hur man kan lösa dem. Nu har man dock gett upp förhandlingarna och tar alltså den drastiska åtgärden att försöka bannlysa all försäljning av Birkenstocks på Amazon.

Amazon ska hänvisa till sin kundpolicy som skyddar kunderna ifrån piratkopior. Birkenstock är dock uppenbarligen inte nöjda med e-handelsjättens arbete med att kontrollera marknadsplatsen och väljer nu att lämna den helt.

- Vi kommer att hålla ett öga på och hantera eventuella återförsäljare som väljer att inte följa reglerna efter den 1 januari 2017, skriver David Kahan, VD på Birkenstock USA, till sina återförsäljare.

David Kahan ser oacceptabla affärsmetoder som "äventyrar varumärket" hos Amazon.

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!