Anrikt lampföretag satsar på e-handel

"Vi måste finnas där konsumenten finns".

Lampföretaget Markslöjd kommer under sommaren att lansera en e-handelssajt.  

Företaget grundades 1963 i Marks kommun, som ligger mellan Varberg och Borås. Till en början sålde de hemslöjdsartiklar men kom sedan helhjärtat att satsa på belysning. Bolaget har tidigare haft en sajt, som har fungerat som en katalog, utan möjligheten till e-handel. Nu tar de klivet in i en ny, digital era.   

Annons
Annons

- Det här är ett stort steg för oss, men ett otroligt viktigt steg. Vi måste finnas där konsumenten finns, säger Peter Silvandersson, vd på Markslöjd, i ett pressmeddelande.

Tanken med den nya onlinebutiken är att kunna rikta sig direkt till kunderna. Tidigare har Markslöjd jobbat med återförsäljare, men lägger nu om sitt arbetssätt och ökar sitt fokus på B2C.

- Målet är att med hjälp av bra innehåll kunna inspirera våra besökare och visa hur man kan inreda med ljus, säger Johan Lindell, marknads- och e-handelschef.

Markslöjd menar att den nya e-handeln kommer att ha positiva synergieffekter, såväl för återförsäljare online som för den fysiska handeln.

Lanseringen av Markslöjds nya e-handel sker innan högsäsongen i december, så att de ska ha tid att kunna optimera hemsidan innan julhandeln.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!