Apotea når drömgräns – 30 000 paket på en dag

Omsatte 470 miljoner.

Pär Svärdsons nätapotek fortsätter att växa i rask takt. Trots att man nu är uppe i miljardomsättning så fortsätter företaget att ta marknadsandelar i rask takt. Nätapoteket växte med 40 procent under årets tre första månader och totalt sålde man för 470 miljoner kronor under första kvartalet 2018.

Siktar på 2 miljarder

- 2018 har börjat mycket bra. Vi ser en fortsatt god tillväxt av nya kunder och ser fram emot att komma på plats i vår nya logistikfastighet så att vi kan växla upp ytterligare. Vårt försäljningsmål för helåret på 2 miljarder kronor ligger fast, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Annons

Antalet paket fortsätter att flöda ut ur Apoteas lager, som är på väg att uppgraderas rejält, och totalt skickade nätapoteket ut 1,5 miljoner försändelser under perioden. Vilket också ska vara ett nytt rekord enligt företaget.

April gav också rekord

Rekorden slutar dock inte där utan toppnoteringen för en dag har också slagits, dock under april månad. Den 3 april noterade nämligen e-handelsföretaget ett nytt rekord, när man levererade 30 347 paket på en dag.

- Att skicka ut över 30 000 paket på en enda dag är verkligen en drömgräns som passerats, säger Pär Svärdson.

Annons