Apotea sålde för första gången för över en miljard

Ökade med 56 procent jämfört med förra året.

Under årets första nio månader har Apotea sålt för 1069 miljoner kronor. Det är nytt rekord för företaget, som i dag meddelar att försäljningen för första gången har nått över en miljard kronor.

- På nio månader har vi sålt mer än under hela 2016. Det är fantastiskt kul. En miljard i försäljning var en drömgräns när vi lanserade Apotea för fem år sedan. Nu höjer vi målet med sikte på att nå två miljarder under 2018, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Apotea - ett miljardbolag utan konkurrens

Över tre miljoner levererade paket

Under perioden januari-september ökade Apotea sin försäljning med 56 procent jämfört med samma försäljningstid förra året. Dessutom slog företaget rekord när det kommer till antalet levererade paket; 3,3 miljoner försändelser under perioden som helhet. Det kan jämföras med 2,1 miljoner paket under samma månader 2016.

Den sista september hade Apotea kommit upp i 378 anställda medarbetare.

- I början av 2018 kommer vi att flytta in i vårt nya lager i Morgongåva, som med sina 38 000 kvadratmeter innebär att vi får en 7,5 gånger större lokal. Inför flytten kommer vi att behöva rekrytera ytterligare medarbetare, säger Pär Svärdson.

Annons