Apotea slår nytt rekord – ökar försäljningen med 55%

I början av nästa år är det dags för inflytten i det nya superlagret som ska sexfaldiga kapaciteten.

2,1 miljoner skickade paket, bara mellan januari och juni i år. Det är 50 procent mer än under samma period förra året.

Även försäljningen har gjort samma utveckling det senaste halvåret och ökat med 55 procent. I kronor och ören innebär det att de 448 miljoner kronor som företaget sålde för under det första halvåret 2016, nu uppgår till 692 miljoner under årets första sex månader.

Annons

- Vi växer i fortsatt snabb takt. Det är både nya kunder och återkommande som bidrar till vår starka tillväxt, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.se, i ett pressmeddelande. 

100 nya anställda sedan förra året

Med snabb tillväxt behövs också mer personal och även där sätter Apotea nu nytt rekord. I nuläget jobbar 319 personer för företaget, vilket innebär att styrkan ökat med 100 personer på ett år. 

Merparten av nyanställningarna har skett i Morgongåva, där företaget har sitt centrallager. Men i våras öppnade också en enhet med 15 anställda på Lidingö i Stockholm. Därifrån sköts expedition och rådgivning av receptbelagda läkemedel.

Inflyttning i nya superlagret sker till vintern

Och nu ser man fram emot nästa inflyttning - på det nya superlagret hemma i Morgongåva. 

- Vi fortsätter att rekrytera och det är både roligt och utmanande. Vi ser också fram emot att flytta in i vårt nya lager i Morgongåva i början på nästa år. Det nya lagret på 38 000 kvadratmeter kommer att sexfaldiga vår kapacitet och ge oss utrymme att utvecklas och växa under flera år, säger Pär Svärdson.

LÄS MER:

Tältperioden snart över - Apotea tecknar kontrakt på nya lagret

Apotea öppnar nytt lager på Lidingö

Annons

Apoteas nya rekord: Över 100 miljoner i månaden

Annons