Apotea slår rekord igen – över 2 miljarder i försäljning

Nätapoteket går inte att stoppa?

Rekordår för nätapoteket Apotea. Det meddelar företaget idag efter att ha sammanställt preliminära siffror för 2018. Omsättningen landar på drygt 2 miljarder kronor. En ökning med ungefär 35 procent från föregående års 1,5 miljarder kronor.

- Enligt de preliminära siffrorna passerade försäljningen för första gången två miljarder kronor. Genom det nya logistikcentret har kapaciteten ökat avsevärt och antalet levererade paket ökade med hela 33 procent till över 6 miljoner paket. Årets försäljningstopp inträffade under "Black Friday" i november då Apotea sålde för över 50 miljoner kronor på bara fyra dagar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

De nya lokalerna är viktiga

Företagets vd, Pär Svärdson, trycker även på att de nya lokalarna är viktiga för fortsatt tillväxt.

- År 2018 var ett spännande år för Apotea. Under våren flyttade vi in i vårt nya klimatsmarta logistikcenter. De nya lokalerna är en förutsättning för att vi ska kunna utvecklas och de bidrog till att 2018 blev ett nytt rekordår, säger Pär Svärdson.

Det ska nämnas att tillväxttakten saktar in jämfört med tidigare år men det är förstås svårare att växa med 50 procent från dessa höga nivåer. Hur lönsamheten ser ut delges inte i de preliminära siffrorna.

Pär Svärdson meddelar samtidigt att företaget samlat in 6,2 miljoner kronor under året till SOS Barnbyars och Världsnaturfonden WWF:s verksamheter.

- Jag vill tacka alla som har bidragit. Pengarna gör stor skillnad i SOS Barnbyars och WWF:s viktiga arbete, säger Pär Svärdson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!