Apotea stöttar ungdomscenter för ensamkommande barn

SOS Barnbyar startar verksamhet med fokus på integrering av ensamkommande barn i Hammarkullen, Göteborg. Nätapoteket är en av aktörerna som stöttar projektet.

SOS Barnbyar har sedan starten 1949 arbetat med barn som av olika anledningar inte kan leva med sina biologiska föräldrar, eller barn som riskerar att omhändertas av samhället. En verksamhet som bedrivs i 134 länder.

I höst kommer man även att starta operativ verksamhet i Sverige som vänder sig till barn i samhällsvård. Arbetet kommer inledningsvis fokusera på integrering av ensamkommande barn. Något man kommer att göra i samarbete och med stöd av Apotea.se och Svenska Postkodlotteriet.

Annons
Annons

– Det var självklart för oss att ställa upp när vi fick frågan från SOS Barnbyar. Vi är imponerade av det otroliga arbete som SOS Barnbyar utför och vi är glada över att få arbeta tillsammans och göra skillnad för de många utsatta barn och ungdomar som flytt till Sverige, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.se.

37 000 ensamkommande barn

Apotea.se är sedan tidigare en av SOS Barnbyars huvudpartners och har hittills i år bidragit med mer än 1,5 miljoner kronor till verksamheten. Något man gjort tillsammans med fler än 70 000 av sina kunder i samband med att de har handlat på nätapoteket.

Under 2015 och hittills i år har det kommit över 37 000 ensamkommande barn till Sverige. Barn som saknar vuxna anhöriga, språk och kunskap om hur samhället fungerar. Dessa hoppas man nu tillsammans kunna erbjuda verktyg och möjligheter till ett nytt liv i Sverige

SOS Barnbyars operativa verksamhet i Sverige kommer att ha sin bas i SOS Barnbyars Ungdomscenter i Hammarkullen i Göteborg, men avsikten är att sprida verksamheten till fler kommuner.

– I Hammarkullen finns det både en stor mängd nyanlända ensamkommande barn och barn som bott ett tag i Sverige. Vårt mål med verksamheten i ungdomscentret är att tillsammans med näringsliv, civilsamhälle och det offentliga ge barnen verktyg och möjligheter till ett självförsörjande liv i Sverige, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare SOS Barnbyar.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!