Apoteas grundare säljer aktier i nätapoteket

Per Svärdson och Apoteas övriga grundare vill sälja en del av sitt ägande i nätapoteket för att få pengar till ett nytt projekt. En affär som kan ge säljarna 200 miljoner kronor.

Apotea hade ett lyckat 2015. Förutom att nätapoteket kammade hem flera fina priser mer än fördubblade företaget sin omsättning till 585 miljoner kronor med lönsamhet. Enligt bolagets VD och medgrundare, Per Svärdson, siktar man nu på att nå 1 miljard i försäljning.

Men trots att Apotea går som tåget planerar Per Svärdson och nätapotekets medgrundare, Fabian Fischer, Anders Cserkuti, Pia Stoltz, Sofia Modig och Camilla Günesli, att sälja en del av sitt innehav i bolaget, rapporterar Breakit.

Annons
Annons

Tillsammans äger de drygt 60 procent av aktierna i Apotea via sitt gemensamma ägarbolag Laulima och det är en del av dessa aktier som nu är till salu.

– Vi vill sälja motsvarande runt 4 procent av aktierna i Apotea. För att få hjälp med att hitta en köpare har vi anlitat SEB och nu är det några andra minoritetsägare som också vill sälja en del aktier, säger Pär Svärdson.

Behöver pengar till nytt projek

Totalt handlar det enligt Breakit om motsvarande 10 procent av aktierna i Apotea som nu bjuds ut till försäljning, och med en värdering på 2 miljarder, skulle det innebära att säljarna kan få runt 200 miljoner kronor.

Pär Svärdson äger även själv, via ett privat holdingbolag, ytterligare 5 procent av aktierna men dessa ska inte vara till salu. Anledningen till försäljningen uppges vara att man behöver pengar till ett nytt projekt.

– Bolaget går jättestarkt och det är egentligen absolut inte läge att sälja. Vi i Laulima har ett annat projekt som vi behöver pengar till och det är därför vi dragit igång den här processen, säger Pär Svärdson till Breakit.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!