Apoteas nya rekord: Över 100 miljoner i månaden

Rivstartar försäljningen för 2017.

Apotea omsatte totalt 968 miljoner kronor under förra året. En tillväxt på 65 procent jämfört med året innan.

Företaget är alltså ruskigt nära 1 miljard och den siffran lär de förmodligen passera med råge i år. Apotea meddelar nämligen att 2017 börjat med riktigt fina siffror. För både januari och februrari ska företaget passserat 100 miljoner kronor i försäljning.

Annons

- Det är första gången som försäljningen överstiger 100 miljoner kronor under en enskild månad. Sammantaget sålde vi för 220 miljoner kronor under årets två första månader, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Den fortsatt starka tillväxten ska även följas av ett förbättrat rörelseresultat. Bolaget har varit lönsamt sedan 2013.

3,5 miljoner paket

Under 2016 ska Apotea skickat ut närmare 3,5 miljoner paket från logistikcentret i Morgongåva, jämfört med två miljoner året innan. Tillväxten och det ökade trycket på logistikverksamheten har lett till att bolaget nu planerar en utökning av lagret i Morgongåva samt ett nytt lager på Lidingö fokuserat på receptbelagda beställningar.

En av de största i kommunen

Totalt har företaget idag 285 anställda och på Lidingö planeras minst 20 nya tjänster. I Morgongåva ska antalet anställda nästan dubblats under året som gått.

- Det är fantastiskt roligt att kunna välkomna så många nya medarbetare till oss. Vi är en av kommunens största arbetsplatser, säger Pär Svärdson.

Annons