Apotek Hjärtat jobbar på ny multikanallösning

Apotek Hjärtat inleder nu arbetet med att ta fram en multikanallösning som komplement till kedjans rikstäckande apotek. Från mitten av 2014 kommer Apotek Hjärtat erbjuda fullskalig e-handel med receptbelagda och receptfria läkemedel samt egenvårdsprodukter.

Allt fler apotek ger sig ut på nätet. Familjeapoteket, som numera bytt namn till Apotea, var ett av de första renodlade nätapoteken med receptbelagd medicin. Under förra året öppnade även Apoteket upp sin nätbutik och de lanserade även en ny kampanj för att visa hur lätt det är att köpa receptbelagd medicin på nätet.

Nu inleder även Apotek Hjärtat arbetet med att utveckla e-handel baserad på en modern multikanallösning. En viktig del är att kunden ska kunna handla lika smidigt oavsett om man använder dator, surfplatta eller mobiltelefon. E-handelsplatsen förväntas vara klar för lansering under mitten av 2014.

Annons

– E-handel är en naturlig utveckling av vårt kunderbjudande samtidigt som den snabbt ökande distansförsäljningen över nätet skapar affärsmöjligheter. Genom att finnas i flera kanaler kan vi ytterligare förbättra tillgängligheten och möta våra kunder vid olika behov och tillfällen, säger Anders Nyberg, vd på Apotek Hjärtat.

Mer än en webbshop

Apotek Hjärtat har sedan tidigare lanserat ett antal webbtjänster som ska förenkla för kunderna och banat väg för e-handeln. Med sin nya e-handelslösning hoppas man fortsätta på den banan, och ambitionen är att skapa en branschledande hälsoportal som förenar e-handelns smidighet med kunskap och inspiration.

E-handelslösningen ska också bli ett viktigt stöd för den verksamhetsgren som riktar sig till vårdgivare.

– Apotek Hjärtat har som ambition att e-handeln ska vara mer än en webbshop. Med en multikanallösning som komplement till kedjans rikstäckande apotek ges möjlighet att förenkla och förstärka kundupplevelsen i alla kanaler – apotek, webb och mobilt – och samtidigt inspirera människor i Sverige till bättre hälsa och större välbefinnande.

Källa: Press

Annons