Apotek Hjärtats varor ska levereras samma dag

Kedjan inleder samarbete med Instabox.

Apotek Hjärtat har sedan tidigare inlett ett samarbete med transportföretaget Budbee och nu finns ett liknande samarbete med leveransföretaget Instabox också upprättat. Detta i syfte att stärka e-handeln och att erbjuda de kunder som väljer att handla på nätet leverans samma dag. Det berättar företagets kommunikationschef Jonas Mjöbäck för Dagens Apotek.

Satsat mycket på e-handel

Under 2016 har Apotek Hjärtat fokuserat mycket på att få e-handeln att växa. Bland annat har de vidareutvecklat sin plattform för e-handel och lanserat en app.

Annons
Annons

– För vår del präglades fjolåret till stor del av integrationen med Ica. Nu är vi igenom integrationsfasen och i år har fullt fokus legat på fortsatt utveckling vårt kunderbjudande. Där är e-handeln viktig för oss, säger Jonas Mjöbäck, kommunikationschef på Apotek Hjärtat till Dagens Apotek.

Fokus på snabbare leveranser

En viktig del i utvecklingen av e-handeln har varit att satsa på snabbare och bättre leveranser. Förutom att hämta upp sina varor i någon av kedjans totalt 400 apotek - vilket hälften av kunderna enligt Mjöbäck också gör - ska man alltså nu även kunna få dem levererade samma dag som man beställt dem.  

– Det möjliggör för en miljon hushåll att få leveranser fram till dörren samma dag, konstaterar Jonas Mjöbäck.

"Växer dubbelt så snabbt"

Och satsningen behövs. Enligt Jonas Mjöbäck växer Apotek Hjärtats onlinehandel dubbelt så snabbt som näthandeln inom apoteksbranschen i övrigt.

Under 2017 kommer kedjan även satsa på att starta alternativa vårdcentraler där de erbjuder professionell rådgivning av sjuksköterskor till en kostnad av 200 kronor direkt på plats på vissa av apoteken.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!