Apoteket ger nyhetsankare makt över kommunikationen

Ska ansvara för utvecklingen av Apotekets kommunikation "i alla kanaler".

De flesta känner nog igen Linda Nyberg som journalisten som bland annat har haft ledande roller som programledare och producent på TV3, TV4 och SVT. Under sin journalistkarriär arbetade hon även för TV-kanalen Al-Jazeera, som är världens största TV-kanal.

Lämnade journalistiken för ny bransch

Men sedan ett par år tillbaka har Linda Nyberg dock sadlat om till kommunikationsjobb inom läkemedelsbranschen, där hon har haft ledande roller inom hygienbolaget Essity och medicinteknikföretaget Bactiguard.

Annons

Nu meddelar Apoteket AB att Linda Nyberg inom kort börjar på jobbet som företagets marknads- och kommunikationschef.

- Vi är mycket glada över att kunna välkomna Linda Nyberg till Apoteket. Hon har stor erfarenhet både från medievärlden och från näringslivet och kommer att bli en viktig kraft när vi fortsätter att satsa för att stärka vår position som marknadsledare, utveckla våra erbjudanden och kommunicera med våra kunder, säger Apotekets marknadsdirektör Eric Lundberg i ett pressmeddelande.

"Hälsa berör och engagerar"

Apoteket har under de senaste åren sett ett rejält uppsving i sin e-handel, och bara under årets första tre månader ökade omsättningen med 36 procent. I rollen som marknads- och kommunikationschef kommer Linda Nyberg bland annat att ansvara för “fortsatt utveckling av kommunikationen i alla kanaler”.

- Hälsa och läkemedel berör och engagerar många och är viktiga frågor för hela samhället. Det ska bli mycket inspirerande att få arbeta med ett av Sveriges starkaste varumärken där människors hälsa och välbefinnande är i fokus, säger Linda Nyberg.

Linda Nyberg tillträder sin nya tjänst den 1 oktober i år. 

Annons