Appar som får E-handeln att bryta ny mark

Att visualisera hur ett rum kommer att se ut efter att du målat, tapetserat eller bytt golv kan vara svårt. Därför har Lumber Liquidators och Valspar tagit fram appar för iPhone och iPad som ska göra valen enklare.

Golvspecialisten Lumber Liquidators har insett hur svårt det kan vara att välja nytt golv när det är dags att slänga ut det gamla. För att hjälpa sina kunder har man skapat en ny funktion i sin mobila applikation Floor Finder där kunderna kan se hur ett golv passar i något av hemmens alla rum.

Man tar helt enkelt en bild över det rum man önskar och efter några inställningar i appen kan man sen välja bland de golv som finns att köpa och se vilket som passar bäst.

Annons

– Nu kan kunderna se hur ett golv kommer att passa i deras hem innan de lagt en enda planka, säger Tom Sullivan, grundare av Lumber Liquidators.

Helt uppåt väggarna

Valspar Paint är ett annat företag som också vill hjälpa sina kunder när de ska inreda sitt hem. Med sin färgapplikation hjälper de sina kunder att välja rätt färg när det är dags att måla om.

Via deras applikation Valspar ConnectLive får kunden en 30-minuters konsultation med en av Valspars färgkonsulter för drygt 75 dollar.

Det hela fungerar som så att kunden med hjälp av sin iPad eller iPhone visar de rum de vill ha hjälp med för färgkonsulten, som efter kundens önskemål tar fram förslag på färger. Färgförslagen går att se direkt i appen och skickas även till mailen.

Konsumenter använder sin mobiltelefon allt mer för att handla på nätet och som återförsäljare gäller det att se till att utnyttja det när inspirationen slår till. Den här typen av appar kan hjälpa till att öka köpupplevelsen och göra det enklare och roligare att handla.

Källor: Internet Retailer, Yahoo

Annons