Appen som gör att du kan komma ut ur garderoben

My Closet Room är appen som ger dig tillgång till din garderob vart du än befinner dig. Genom att ta bilder kan man enkelt ha med sig hela garderoben i fickan och sätta ihop outfits i mobilen. Det är även möjligt att matcha sina egna plagg med kläder från anslutna e-handlare.

I somras lanserade Felicia Åkerlind och Josephine Eskilsson sin app, My Closet Room. Här kan användare fota kläderna i sin garderob med mobilen och sedan sätta ihop dem till outfits eller kollage.

Det är även möjligt att enkelt frilägga bilderna på sina klädesplagg och det man skapar kan man även dela med sina vänner som man har i appen.

Annons

– Förutom att man kan ha sin egen garderob i mobilen finns det även möjlighet att mixa och matcha sina egna plagg med kläder från olika webbshoppar och designers som vi samarbetar med, till exempel Nelly, Bubbleroom och Naim Josefi, säger Josephine Eskilsson.

Betaversionen lanserades sommaren 2013 och tanken var att en ny version skulle släppas vid årsskiftet. Något som bland annat skulle göra det möjligt att köpa plagg direkt i appen så att den även blir ett virtuellt köpcenter.

En prisad app

Det verkar man ha fått skjuta lite på framtiden, men i appen länkar man i dagsläget vidare till plagget i nätbutiken så att användaren enkelt kan köpa det där. Det går även att spara dessa plaggen i sin garderob för att köpa vid ett senare tillfälle.

– Ett annat mål är att utöka och bredda antalet företag och brands vi samarbetar med. Sedan är tanken att vi ska kunna livnära oss helt på det här. Vi är väldigt målmedvetna och vet att så länge vi har en grym produkt så kommer det att gå bra, säger Felicia Åkerlind.

Garderobs-appen har redan prisats vid ett flertal tillfällen. Felicia och Josephine blev tvåa när Stiftelsen Skapa utsåg ”Framtidens innovatör 2013”, och på Internetworlds lista över ”Sveriges hetaste digitala entreprenörer 2013” kom de på tionde plats. Igår kammade man även hem en andra plats vid tävlingen för start up-bolag under Entreprenörsveckan i Båstad.



 
Källa: Metro, Habit

Annons
Annons