Appen som ser till att dina gamla prylar försvinner

Att sälja sina gamla prylar på begagnatsajter är inte något som alla orkar med, men på senare tid har det dykt upp allt fler tjänster som vill göra det så bekvämt som möjligt. Appen Gone är nästa aktör som vill hjälpa till med just det.

E-handeln har gjort det lättare än någonsin att shoppa och på bara några klick så får du dina inköp hem till dörren. En baksida kan dock vara att man lätt samlar på sig en massa saker som man inte längre behöver, och gillar man inte att hänga på begagnatsajter för att sälja av dem, ja då tornar högen upp sig.

Det finns däremot hjälp att få. Nyligen lanserade Ebay en ny app för mobilen, Ebay Valet, som ska göra det så bekvämt som möjligt att kränga sina grejer på Ebay. Sold var en annan liknande tjänst som senare köptes upp av lagringstjänsten Dropbox.

Annons

Gemensamt för de båda är att säljaren nästintill inte behöver lyfta ett finger. Nu har det lanserats ytterligare en som fungerar på ett liknande vis, nämligen Gone.

Ser slutsumman direkt

Gones nya iPhone-app gör att man endast behöver knäppa en bild på det man vill sälja, lägga till en beskrivning och sedan sköter Gone resten. Säljaren får kontinuerligt reda på vad en eventuell köpare vill betala för produkten och kan då välja att acceptera eller neka.

När varan är såld skickar Gone hem en låda och dagen efter kommer de och hämtar upp den. I priset som säljaren kan välja att acceptera är även kostnaderna för leverans och Gones andel för jobbet inräknat. Säljaren ser alltså direkt slutsumman som han eller hon kommer att få för sina prylar.

Tjänsten är än så länge bara tillgänglig i San Francisco och Austin men man planerar att expandera till ytterligare städer inom kort.

Källa: TechCrunch

Annons