Apple behåller förstaplatsen inom mobil E-handel

När det gäller e-handel via mobila enheter brukar Apple ta en större del av kakan. En ny färsk rapport visar att trenden håller i sig. Apple fortsätter att stå för merparten av den mobila e-handeln som nu är större än någonsin.

Enligt en ny rapport från analysföretaget Custora står Apples mobila enheter för den största andelen e-handelsköp som sker via smartphones och surfplattor i USA. Ipad ligger klart i topp med 80 procent av all e-handel från surfplattor. När det gäller smartphones stod iPhone för 52,6 procent.

Närmaste konkurrenten, i båda kategorierna, var Samsung som stod för 30,5 procent av köpen från smartphones, och 12,4 procent av köpen från surfplattor. Amazon och deras platta Kindle Fire kom på tredje plats i kategorin surfplattor med en tämligen blygsam andel på 4,1 procent.

Annons

Ny telefon på gång

Apple har varit herre på täppan en längre tid och så ser det ut att förbli ett tag till. Det råder ingen tvivel om att Apple kommer att behålla förstaplatsen under 2014 när det gäller e-handel från surfplattor, men Samsung har knappat in på smartphone-sidan.

Apple väntas dock släppa en ny version av sin telefon i höst, iPhone 6, som enligt rykten ska vara utrustad med en större skärm. Något som lämpar sig för e-handel, och kanske kan det göra att man återigen kan roffa åt sig en del av de marknadsandelar man förlorat de senaste åren.

 

Källa: Wallstcheatsheet

Annons