Arvato tar sig an Klarna med betaltjänsten AfterPay

I dag lanseras betalningslösningen AfterPay i Norden. En tjänst som gör det möjligt att betala med faktura eller kort efter det att varan levererats.

Tyska Arvato förvärvade under 2013 den svenska e-handelsleverantören Gothia som bland annat ligger bakom betallösningen PayByBill. I början av 2014 köpte man tillsammans upp den nederländska betaltjänsten AfterPay som idag är den mest populära fakturatjänsten på hemmaplan.

Om man kommer lyckas lika bra på den svenska marknaden återstår att se, idag lanseras nämligen AfterPay i Norden.

Annons

– De flesta vill fortfarande helst betala efter att varan levererats. AfterPay tar den möjligheten till nästa nivå, säger Jan Altersten, vd för Arvato i Norden och fortsätter.

– Med vår lösning kan man betala med kort också efter att varan levererats. Den går att använda i både online- och offline-kanaler och stödjer internationell expansion och försäljning. Kombinationen ger e-handlarna en framtidssäker och konkurrenskraftig betalningsmetod som möter kundernas krav på bekvämlighet.

En portal för e-handlare

AfterPay påminner en hel del om Klarna och nu tar man upp kampen med den svenska betallösningen på deras egen bakgård. Precis som Klarna erbjuder AfterPay även något som kan liknas vid Mitt Klarna, en sida där kundernas alla fakturor samlas på ett och samma ställe för en enklare överblick.

Portalen kallas My AfterPay och här får kunderna en översikt över alla sina affärer. I portalen visas inköp från de olika handlare som erbjudit betalning via AfterPay, och här väljer kunderna själva hur de vill betala. Det är också möjligt att öppna ett konto och ansöka om en avbetalningsplan under betalningsperioden.

I portalen kan även e-handlarna hämta information i realtid för att löpande kunna optimera sin försäljning och sina marknadsföringskampanjer.

– AfterPay gör det inte bara mer bekvämt för slutkunden. Genom att ge handlarna nya insikter om sina affärer hjälper vi dem att förbättra sin position på marknaden och öka försäljningen i sina kanaler, säger Stefan van den Berg, International Solution Line Manager for Invoice and Financial Solutions på Arvato.

Annons