Asos satsar 100 miljoner pund på logistiken

Den brittiska e-handelsjätten Asos som satsar på global expansion har utsett en ny partner för sina logistiktjänster. Affären är värd runt 100 miljoner pund och under de närmaste tre åren kommer transportören Norbert Dentressangle, ta hand om Asos globala e-handelslager i Barnsley.

Nätmodebutiken Asos som tidigare i somras berättade om sina planer på att expandera till Kina, rustar för framtiden. Nyligen slöt man ett nytt avtal med London-baserade Norbert Dentressangle, en stor europeisk aktör inom transport, logistik och spedition.

Kontraktet löper på tre år och ska vara värt 100 miljoner pund och i augusti tog Norbert Dentressangle över driften av Asos globala distributionscentral i Barnsley. Lagret som är drygt 100 000 kvadratmeter stort har över 1 200 anställda som hanterar det enorma produktsortimentet som sträcker sig förbi 60 000 rader (lines).

Annons

– Vi har en dokumenterad erfarenhet av att ta oss an och förbättra komplexa och stora volymer från e-handelsverksamheter. Vi ser fram emot att arbeta med Asos för att införa nya strategier och lösningar för att stödja en fortsatt volymtillväxt och geografisk expansion, säger Martin Palmer, affärsutvecklingschef på Norbert Dentressangle.

1 miljard pund år 2015

I dag skickar Asos till kunder i 241 länder från distributionscentralen i Barnsley, och förutom en planerad expansion till Kina, lanserade man i maj i år även en e-handelssajt för den ryska marknaden.

Och med tanke på att man nu ger sig in i två av världens mest lukrativa e-handelsmarknader så är det tur att centralen i Barnsley går att bygga ut. I april fick Asos tillstånd för att bygga ut lagret med 25 procent. Något som ger dem den kapacitet de behöver för att nå sitt säljmål på 1 miljard pund år 2015.

Källa: Internet Retailing

Annons