Asos stängde ner sin sajt efter brand vid huvudlagret

Den brittiska e-handlaren Asos tvingades under lördagen stänga ner försäljningen på sin sajt. Anledningen var en brand vid företagets huvudlager i Barnsley. En förundersökning är inledd och polis misstänker att branden är anlagd.

Branden vid Asos 60 000 kvadratmeter stora huvudlager i Barnsley ska ha startat någon gång runt klockan 22 i fredags kväll. Branden som började på andra våningen i den fem våningar höga byggnaden spred sig snabbt till tredje och fjärde våningen innan drygt 60 brandmän och 10 brandbilar fick kontroll på branden.

Ingen ska ha skadats men omkring 500 arbetare evakuerades och 10 miljoner lådor med kläder kan ha förstörts. Asos valde även att stänga ner sin e-handelssajt till följd av branden, något som togs emot med blandade känslor av deras kunder.

Annons

Kan vara anlagd

Klockan 02.00 natten mot måndagen har e-handlaren återigen öppnat upp sin sajt igen, men i ett uttalande säger man att upp emot 20 procent av kläderna på lagret i Barnsley har skadats på grund av branden. I Barnsley förvarar Asos drygt 70 procent av sina produkter och de ska sammanlagt ha ett värde runt 159 miljoner pund.

Ingen av tekniken eller byggnadens struktur ska ha kommit till skada och Asos säger samtidigt att man är försäkrade för förlust av lager och avbrott i sin affärsverksamhet. Polisen har nu inlett en förundersökning och man tror att branden kan ha varit anlagd.



Källor: FT, BBC, Mirror

Annons