Asos steg på börsen efter spekulationer om uppköp

Brittiska Asos rusade under gårdagen på Londonbörsen. Det efter att det börjat spekuleras kring ett bud på e-handelsbolaget där flera stora amerikanska nätjättar ska vara intresserade. Att Asos grundare, Nick Robertson ska skilja sig, spär på ryktena ytterligare.

Det florerar just nu en hel del rykten att det inom kort kan komma ett bud på den brittiska e-handlaren Asos. Något som fick aktien att stiga med 7,6 procent på Londonbörsen under gårdagen till strax över 23 pund.

Daily Mail skriver att danska Bestseller, med miljardären Anders Holch Povlsen i spetsen som äger drygt 27 procent av Asos, har uppvaktats av en amerikansk aktör som är intresserad av modehandlaren.

Annons
Annons

Den intresserade köparen tros vara Ebay, men även Amazon ska vara intresserade trots gårdagens uppmärksammade uppköp av spelplattformen Twitch. Båda jättarna sägs nämligen vara intresserade av att expandera ytterligare inom kläder.

Dyraste skilsmässan någonsin

Spekulationerna kring ett eventuellt bud kommer samtidigt som Asos grundare Nick Robertson ska skilja sig. Även han påstås vara intresserad av att sälja aktier för att finansiera den skilsmässa som väntas kunna bli en av de dyraste någonsin i Storbritannien.

Nick Robertson som är en av Storbritanniens rikaste män kan snart tvingas att lämna ifrån sig en stor del av sin 440 miljoner pund stora förmögenhet. Robertson äger fortfarande 9,3 procent av aktierna i Asos och sägs brinna för företaget, men vid rätt bud tror många att han kan bli frestad att sälja.Källor: Daily Mail, DI

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!