Australia Post vill leverera med drönare innan årets slut

Distributören har inlett sina drönartester och snart kan australiensarna få sina nätköp levererade av en drönare.

I november förra året meddelade Australian Post att man i början av 2016 skulle inledda tester med drönarleveranser. Nu är man igång och under de kommande två veckorna kommer man internt att testa sina drönare tillsammans med de statliga myndigheterna för flygsäkerhet.

Om testerna slår väl ut är planen att utöka testerna ytterligare i höst och då låta de obemannade farkosterna leverera direkt till konsument till ett 50-tal platser i "utkanten av ett storstadsområde", rapporterar Sydney Morning Herald.

Annons

E-handlare sugna på drönare

Intresset för Australia Posts drönarleveranser ska vara stort bland landets e-handlare och nyheten kan också vara något som glädjer de som bor på landsbygden. Särskilt för de som bor flera kilometer från sin brevlåda.

De aktuella drönarna är konstruerade av det australienska företaget ARI Labs och är bland annat utrustade med fallskärm, varningslampor och en kamera så att operatören kan se eventuella hinder. På Australia Post känner man sig övertygade om att de kommande veckornas tester kommer att gå bra och att det därmed kan bli möjligt att leverera med drönare innan året är till ända.

Annons