Axfoods VD ny ordförande – ska leda matbranschen framåt

Tar över efter Ica Sveriges ledare.

För ett par veckor sedan stod det klart att Anders Svensson, vd för Ica Sverige, skulle ta över ordförandeposten i Svensk Handels styrelse. Därmed lämnar han uppdraget som ordförande för branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

"Branschens gemensamma kraft"

Nu står det klart att den posten kommer att efterträdas av branschkollegan Klas Balkow, som är vd för Axfood.

Annons

Svensk Dagligvaruhandels styrelse kommer under morgondagen att samlas för att hålla stämma och styrelsemöte. I samband med det kommer Klas Balkow att utses till ny styrelseordförande, och av allt att döma ser han fram emot sitt nya uppdrag.

- Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel är en viktig aktör genom att vara branschens gemensamma kraft och röst i för oss viktiga samhälls- och näringspolitiska frågor. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen och kansliet med vd Karin Brynell i spetsen, säger Klas Balkow i ett pressmeddelande.

Spännande tid med bredare alternativ

I en intervju som Ehandel.se nyligen gjorde med Klas Balkow, berättade Axfoods vd att han tycker att dagligvaruhandeln just nu befinner sig i en mycket spännande tid. 

-  Vi har haft en period där jag som kund ofta har valt att handla i den butik eller de butiker som ligger nära mig. Nu får ju många ett bredare alternativ och det är klart att det skapar nya möjligheter. Axfood har en marknadsandel på 20 procent och vi tycker förstås att det här är väldigt spännande, sade han då.

LÄS ÄVEN: Klas Balkow avslöjar Axfoods e-handelsplan

I samband med att Klas Balkow intar sitt nya styrelseuppdrag väljs även Lidl Sveriges nya vd Johan Augustsson in i styrelsen.

Annons