B2B-handlare styr kosan mot Helsingborg för utökad export

E-bolagen, som säljer produkter för offentlig utemiljö via olika e-handelssajter, flyttar till Helsingborg för fortsatt tillväxt i och utanför Sverige.

E-bolagen är ett e-handelsföretag inom B2B som under 2013 lanserade Uteprodukter.se. En e-handel som säljer produkter som lekplatser, parkmöbler, cykelställ, byggstängsel och ställningar till kommuner, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar

Till en början hade man endast ett fåtal produkter i sortimentet men man har sett en snabb tillväxt och i april lanseras Lagerprodukter.com. En sajt som ska sälja skrymmande produkter som lagerinredningar, omklädningsskåp, bänkar, palldragare och truckar till industri och verkstadsföretag.

Annons

Nu är målet att växa ytterligare, både genom att öka sin försäljning i Sverige och utomlands, samt med hjälp av nya sajter. Något som bolaget hoppas kunna göra med hjälp av att flytta sin verksamhet till Helsingborg.

Geografi och kompetens

Det är flera städer i Sverige som just nu kämpar om titeln Sveriges e-handelsstad nummer ett. För några år sedan gick Kalmar ut med att målsättningen att bli Sveriges e-handelsmecka. Även Borås, som har flera stora e-handlare i regionen och på senare tid lockat till sig flera e-handelsrelaterade utbildningar, pockar på uppmärksamheten.

När E-bolagen letade ny ort föll valet dock på Helsingborg, en stad som på senare tid blivit allt mer e-handelsvänlig. Bland annat tack vare en e-handelspark, e-handelskonferensen Emeet och sitt geografiska läge.

– Helsingborg ligger inte bara geografiskt rätt när vi utökar exporten, utan det finns även en stor samlad kompetens inom e-handel här som vi hoppas få tillgång till. Därför känns det naturligt för oss att etablera oss i Helsingborg med tanke på den tillväxt vi har och den kompetens vi kommer behöva framöver till bolaget, säger E-bolagens VD, Eric Smith.

Annons