B2B-jätte öppnar nätbutik för privatpersoner

"Förändringstrycket är stort i hela branschen".

Bolaget Assemblin, som omsätter 8,2 miljarder kronor, jobbar med installationsteknik och har främst företag som kunder. B2B-företaget lanserar nu en e-handel som ska bjuda in privatpersoner att handla produkter inom el, värme och ventilation.

- För att anpassa verksamheten till nya konsumentbeteenden har Assemblin VS nu öppnat en ny e-handelsbutik på webbsajten Assemblin.se. Här kan konsumenter beställa köksblandare, duschset, WC-stolar med mera – installerat och klart, till fast pris, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

"Vi börjar i liten skala"

Produkterna inkluderar alltså installation, vilket förstås är Assemblins paradgren.

- Den nya e-handelssajen innebär att vi blir mer tillgängliga för våra privatkunder. Vi börjar i liten skala med de vanligaste produkterna, och har ett totalpris på produkterna inklusive installation. För konsumenten blir det betydligt enklare jämfört med att köpa en produkt separat och sedan ringa hem en VS-montör, säger Andreas Aristiadis, affärsområdeschef och vd på Assemblin VS.

Inledningsvis ska den nya e-handeln endast serva privatkunder i Göteborg, Växjö, Luleå och Skellefteå. Men om allt går som planerat så meddelar Assemblin att de kommer att “skala upp den digitala butiken”. Företagets nya e-handel ska vara en del av en större digital omställning inom företaget.

- Förändringstrycket är just nu stort i hela branschen, och det är vår absoluta målsättning att ligga i framkant när det gäller ny teknik, säger Mats Johansson, koncernchef och vd på Assemblin.

Annons