Babyshop blir en global ledare efter nytt uppköp

Babyshop förvärvar sin brittiska konkurrent AlexandAlexa.com och blir därmed en global ledare inom premiumsegmentet för barnkläder på nätet. Tillsammans kommer de två bolagen skapa The Luxury Kids Group och väntas bli mer än fyra gånger så stor som sin närmaste europeiska konkurrent.

Babyshop startade 2006 i en källarlokal i Stockholm, sedan dess har det hänt en del. Omsättningen har dubblerats varje år och bolaget säljer nu i över 50 länder. Målen är fortsatt högt ställda och Babyshop har ett uttalat mål att bli ett miljardföretag och den ledande barnbutiken i norra Europa.

För att nå dit har man tidigare bland annat köpt upp branschkollegan Oii, och nu är det dags igen, när man förvärvar AlexandAlexa.com som har en ledande position för barnkläder på nätet i den engelsktalande världen.

Annons

– Barnsegmentet är ett av de snabbast växande områdena på nätet och tillsammans med AlexandAlexa blir vi mer än fyra gånger så stora som närmaste europeiska konkurrent vilket ger oss ett bra avstamp för framtida expansion säger Marcus Tagesson, medgrundare till Babyshop.

Ett stort kliv ut i Europa

AlexandAlexa, som har sitt huvudkontor i London, har vuxit snabbt sedan starten 2007 och omsatte under 2013 cirka 120 miljoner kronor. Tillsammans bildar bolagen The Luxury Kids Group som täcker både Nordeuropa och de flesta engelskspråkiga länder, med en förväntad omsättning på 400 miljoner kronor nästa år.

– Med detta förvärvet tar vi ett stort kliv ut i Europa och blir en kategoriledare inom premiumsegmentet för barn. Det är en otroligt spännande resa som vi har framför oss och nu ska vi arbeta ännu hårdare för att nå våra mål, säger Linn Tagesson medgrundare till Babyshop.

För att möjliggöra köpet har Babyshop gjort en nyemission tillsammans med fonden Verdane Capital VII, som varit delägare i Babyshop sedan 2010.

– När vi investerade i Babyshop första gången omsatte bolaget 10 miljoner om året. Vi är imponerade av ledningens driv och Babyshops tillväxt, så det var viktigt för oss att stötta bolaget när den här möjligheten dök upp, säger Daniel Ahlstrand på Verdane Capital Advisors.



Källa: Press
På bild: Linn Tagesson

Annons