Babyshop bygger ut lagret – ska slå Apoteas superlager

Vill ha en av nordens största e-handelsanläggningar.

Babyshop bygger ut sitt automatiserade lager i Jönköping. Tanken är att byggnaden ska bli en av de största logistikfastigheterna bland e-handlare i hela Norden. För bara några dagar sedan invigde Apotea till slut sitt superlager, på 38 000 kvadrat.

LÄS ÄVEN: Äntligen: Apotea inviger superlagret

Annons

Ska bli 45 000 kvadrat stort 

Babyshops nuvarande lager är 21 000 kvadratmeter stort, men när utbyggnaden är klar räknar företaget med att lagret kommer att vara mer än dubbelt så stort - hela 45 000 kvadratmeter. Babyshops vd Marcus Tagesson hoppas att utbyggnaden ska göra att företaget har möjlighet att expandera ordentligt.

- Vi tittar alltid på nya möjligheter och snabb tillväxt ligger i vårt dna, så för att inte bli begränsade var det en självklarhet för oss att från början tänka stort när det kommer till logistik, ska han ha sagt i ett pressmeddelande, enligt Break-it.

Flyttade Lekmers lager

Under 2017 köpte Babyshop loss Lekmer från Qliro Group och Lekmers lager flyttades då från Arlandastad till Babyshops lager i Jönköping.

- Att flytta ett väldigt stort lager på bara några månader från det att vi tog över Lekmer var ett styrketest för oss. Med det nya lagret på plats så har vi alla möjligheter i världen att fortsätta att konsolidera denna marknad, säger Marcus Tagesson.

Annons