Babyshop tar ny VD ifrån Klarna på väg mot miljarden

I vår föregående nyhet berättade vi hur Babyshop fortsätter expandera och nu satsar på marknader som Ryssland. Den svenska e-handeln startad av Linn och Marcus Tagesson har uppenbarligen globala ambitioner och satsar nu på att bli ett miljardföretag.

Vem skall då leda denna globala expansion och satsning på att bli ett miljardföretag? Ingen mindre än Magnus Fredin ifrån framgångssagan Klarna. Magnus kommer närmast ifrån Klarna som global försäljningschef och har varit med betalföretaget sedan starten.

– Jag är jätteglad över den här chansen hos Babyshop. Precis som med min nuvarande arbetsgivare ser jag ett företag med en enorm potential och efter sju fantastiska år på Klarna ser jag fram mot att ta mig an någonting nytt. Eftersom Babyshop är befintlig kund till Klarna ser jag också fram mot en fortsatt relation med mina gamla kollegor för att göra Babyshop ännu bättre, säger Magnus Fredin, ny vd på Babyshop.

Annons

Babyshop satsar på att omsätta 100 miljoner redan i år och planerar växa ifrån 14 till 30 anställda inom ett år. Marcus Tagesson tror att Magnus är helt rätt person att styra Babyshop mot miljarden.

– Det ska bli spännande att få in Magnus. Han är duktig på att bygga organisationer och har drivet för att genomföra saker. Han kommer att tillföra ett starkt fokus och en unik erfarenhet från Klarna till vår verksamhet när vi blickar mot nya marknader, säger Marcus Tagesson, medgrundare av Babyshop.

Precis som kommentarerna reflekterar i vår föregående nyhet så har Marcus och gänget bakom Babyshop jobbat hårt för att nå dit de är idag. Att företaget nu verkligen trappar upp satsningen och försöker ta sig an den globala marknaden är kul att se. Det är även spännande att få se vad Magnus Fredin, som varit en stor del av Klarna, kan göra för babybutiken.

Magnus tillträder som vd i maj och Marcus Tagesson blir då arbetande styrelseordförande i företaget.

 

Källa: Press

Annons