Bakboxen med e-handel på kundernas efterfrågan

En populär tävling slutade med att den populära boxen startade egen webbshop.

Bakboxen, som startade 2015, har vuxit snabbt. Flera samarbeten med stora namn inom bakning har det också blivit, bland annat med Norges största bakprofil och med Hela Sverige Bakar.

Tävling lockade 100 bidrag

Så i somras, mitt under semesterveckorna, utlyste Bakboxen en tävling. Kunderna ombads skicka in recepten på sina bästa bakverk. Priset var enligt företaget att få sitt recept presenterat i Bakboxens oktoberutgåva. Responsen från kunderna blev stor och på en vecka inkom över 100 bidrag. Vann gjorde ett recept på hallonfyllda munkar. 

Annons

Men bland många av kunderna fanns det också ett önskemål. De ville att bakboxen skulle starta en egen e-handel. Sagt och gjort, under september har nu Crate Inventors, som är företaget bakom boxen, på kundernas begäran lanserat just en webbshop.

- Det finns oerhört mycket talang och kreativitet i de svenska hushållen. Vi är övertygade om att alla kan baka med våra månatliga utskick av recept, råvaror och praktiska tillbehör. Nu blir det ännu enklare med hjälp av våra köksartiklar, som man kan klicka hem från vår webbshop. Där kan man även köpa enstaka boxar och betala smidigt med faktura, vilket våra kunder efterfrågat, säger Crate Inventors VD Beatrice Forsgren i ett pressmeddelande.

7000 bakboxar för barn på ett halvår

Men det är inte bara baktävlingen som gjort succé bland kunderna på sistone. Förra sommaren kunde vi berätta att företaget hade lanserat ett nytt koncept, Bakboxen Junior. Det hela började som en engångsutgåva, men blev så populärt att junior-boxen snart permanentades som en valbar prenumeration. I februari i år skickades den första omgången av månadsboxar för barn ut och sedan dess ska över 7000 Bakboxen Junior ha levererats till hushåll över hela Sverige.

- Det är otroligt härligt och inspirerande att se att det finns en så stor entusiasm kring tårtor, bullar och bakverk bland barn, unga och deras föräldrar, säger Beatrice Forsgren.

Annons