Banan blir datormus i nätbutikens digitala pyssel

"Programmering är så mycket mer än bara datorer och kod".

E-handelsföretaget M.nu har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Nu har företaget, som är verksamt inom hemautomation, gjort en satsning för att stärka skolundervisningen.

LÄS ÄVEN: M.nu ökade hundra procent på tre år - toppar 21 miljoner

Annons

Enligt e-handlaren är det numera ett krav att grundskolor och gymnasieskolor ger eleverna utbildning i att använda sig av digital teknik, och därför har M.nu helt enkelt tagit fram undervisningsmaterial inom det aktuella området. Det består av videor som lagts ut på e-handlarens blogg.

Vill fylla klassrummen med "digitalt pyssel"

Varje video tar upp ett specifikt område - eller ett "lektionstips", som M.nu kallar det - och har som ambition att "inspirera till kreativa och intressanta lektioner med hjälp av programmeringsbara prylar". 

- Vi vill inspirera till att klassrummen fylls med digitalt pyssel som eleverna tycker är roligt. Vi hoppas att fler ska få upp ögonen för att programmering är så mycket mer än bara datorer och kod. Det kan lätt bli lite abstrakt för barn. Sedan är ju programmeringsbara prylar väldigt kul. Jag menar, vem vill inte kunna förvandla exempelvis en banan till en datormus? säger Erik Freiholtz, VD för M.nu. 

Säljer materialet till skolorna 

Den första lektionsvideon riktar sig till bildlärare och går ut på att lära eleverna hur man kan tillverka ett lysande kort. Utöver instruktionsfilmer och tillhörande texter, står M.nu redo att hjälpa till med material.

- Vi har även försökt sätta ihop paket av komponenter i klassuppsättningar som vi tror att skolorna har råd med och som även kan återanvändas, säger Erik Freiholtz.

LÄS ÄVEN: Programmering för 5-åringar: "Krävs att grunden läggs i tid"

Annons