Bankers moraliserande är ett hot mot E-handlare

I dagens morgoneko lyfte Sveriges Radio bankernas moraliserande. E-handlaren Roland Hånell menar på att banker och betaltjänster håller på med censur, något som lett till att han nu tvingas stänga sin butik.

Roland driver Skrackfilmsbutiken.se som han nu tvingas stänga på grund av den blivit spärrad av ett tiotal banker. Det handlar om att banker och betaltjänster spärrar hans butik på grund av "olämpliga produkter". Ofta är det en film med naket på framsidan.

Vi har hört detta flertalet gånger i vårt forum där butiker som säljer sexrelaterade produkter får problem med direktbetalning till bank. Nordea har varit på tapeten flera gånger men många banker tar moralisk ställning till de produkter som säljs.

Annons

Roland är alltså långt ifrån ensam och detta problem diskuteras just nu här i vårt forum. Det som förmodligen irriterar e-handlarna mest är det faktum att stora aktörer ofta får sälja de produkter som är "olämpliga" hos mindre nätbutiker. Det handlar alltså om en godtycklig moralisk kompass som bankerna använder, där mindre e-handlare oftast hamnar i kläm.

– Det är klart att det handlar om censur. Om man går in och styr vad en butik får ha för utbud så är det censur, det kan inte vara något annat, säger Roland Hånell.

Lyssna: Ronald Hånell: ”Det är klart att det är censur”

Källa: SR

Annons