Barnebys expanderar sin auktionstjänst till Kina

Den svenska auktionssajten är i full gång med sin satsning i USA och nu är det dags för nästa stora marknad, Kina.

Konstauktioner på nätet har blivit en allt större marknad och det anrika auktionshuset Bukowskis har numera en större omsättning på nätet än från traditionella slagauktioner. En våg som nätbaserade marknadsplatser för auktionsföremål också kan rida på.

I april 2015 plockade Auctionet, en av Sveriges största marknadsplatser för auktionsföremål på nätet, in 25 miljoner kronor. Pengar som bland annat skulle användas för att ta sig an den tyska marknaden. Auctionet är dock inte ensamma om att locka till sig riskkapital inom sin genre.

Annons

I december fyllde Barnebys, en auktionssajt där man kan söka bland de traditionella auktionshusens olika objekt, på kassan med 37 miljoner kronor för en expansion i USA. En satsning som man är i full gång med och nu ska Barnebys även ta sig an Kina, rapporterar Breakit.

Svenskar kan köpa från Kina

Barnebys, som tar provision för varje klick som leder in till auktionshusens auktioner, kommer bland annat att lansera den kinesiska sajten Barnebys.hk. Något som kommer att göra det möjligt för kinesiska kunder att köpa föremål från Europa och resten av världen.

Man kommer även att börja lista kinesiska auktionshus så att svenska kunder kommer att kunna köpa föremål från Kina.

– De senaste åren har kinesiska köpare stått bakom många av de amerikanska och europeiska auktionshusens mest framgångsrika försäljningar. Det har i synnerhet gällt de allra dyraste föremålen, men även föremål ur lägre prissegment, säger Pontus Silfverstolpe, medgrundare av Barnebys.

Annons